Dioramabygning.

Bygning af dioramaer er en god øvelse i landskabsbygning. Her er der muligt at afprøve og forbedre forskellige arbejdsgange og nye idéer.
Herunder følges arbejdet med et lille diorama. Det forestiller en lille sidebane DSB eller privatbane der passerer en bæk. Broen er en simpel beton konstruktion - se. Lokomotivet nr.4. Foruden broen er der en Transformatorstation (Witzel - Hobby), hjemmelavede linjemaster, 10kV mast samt et birketræ.
Landskab og banedæmning formes i styropor. Til sidst dækkes det hele af engangskarklude, der skal gøre det nemmere at få en stabil og flot overflade på landskabet.

Broen konstrueres ef 4 stk træ og 2 små kartonstykker. På billedet nederst til højre er der smurt jordblanding på en del af dioramaet, medens der er sået "græs" på den anden del.

Der er kommet græs på hele dioramaet og skinnen er sat fast med hæfteklammer inden den ballasteres med sand og limes.
Gelænderet til broen loddes. Tråden er gammel telefonledning hvor isoleringen er fjernet med en hobbykniv.
Broen har fået det første lag betongrå maling. Der er også plantet siv langs bækken. - Hestehalehår der limes fast i 3mm huller langs bækken.
Sivene har fået lidt maling, det samme gælder bækken. Der er sået vissent græs på baneskråningen og mange forskellige farver græs på resten af pladen.
Der er tilføjet et lille spang og bækken har fået 3 - 4 lag klarlak.
Der er vokset et birketræ frem se. Byg en dunbirk. prøveopsat et transformatortårn og indhegnet en mark - hegnspæle lavet af 1mm tyk pianotråd der er bruneret og svinet med passende maling.
Delene til en 10kV mast er klar. Se. Elmaster 10kV
Linjemaster, hegn og 10kV mast er på plads. Transformatortårnet mangler stadig sokkel, isolatorer samt patina.
Det færdige diorama - der mangler kun en Triangelvogn, skinnebus eller MO.